Saffranskaka

10–12 bitar
3 stora ägg
2 dl Strösocker
½ dl Vit Sirap
1 tsk Vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g saffran (1 paket)
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och socker till formen
Florsocker att pudra över kakan.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg, strösocker, sirap och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
3. Smält smöret, tillsätt mjölken med saffran och låt koka upp.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med saffransmjölken.
5. Smörj och sockra en sockerkaksform. Fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.
8. Pudra kakan med florsocker innan servering.