Peter bygger en food truck

foodtruck1

Citroën H Van byggdes mellan 1947 och 1981 och totalt kom nästan en halv miljon bilar att tillverkas. Utan att överdriva kan man säga att denna bil haft en stor del i Europas utveckling under det förra århundradet.

Bilen kom att fungera som ett multifordon som gick att anpassa till de flesta verksamheter, dessutom i en prisklass som hantverkare, bagare och grönsakshandlare klarade av. Idag är H Van en kultbil över hela världen och de exemplar som finns bevarade är idag samlarobjekt. I Sverige finns det ett tiotal rullande exemplar, sedan en tid tillbaka finns en av dessa i ett garage i Dala i väntan på lackering. Bakom projektet står Peter Johannesen, klädhandlare och entreprenör, och inom kort kommer hans nyrenoverade food truck att se dagens ljus.

När Peters far startade den verksamhet som idag utvecklats till butiken i Axelstorp var det en ambulerande buss som var grunden. Nu återknyter Peter till historien när han om några veckor kan rulla ut sin Citroën ur garaget.

Tanken med satsningen är kunna erbjuda en bil för företag och organisationer att hyra vid event eller andra tillfällen. Kanske som bar på en fest eller som reklampelare i samband med en lansering av något slag. Bilen kommer att inredas med kylskåp, spis och beredningsytor men kan därefter anpassas efter behov.
– Det har varit väldigt mycket arbete med att få bilen i det här skicket, rosten hade gått hårt åt den och vi har renoverat i princip allt på hela bilden, berättar Peter. Men samtidigt vill jag göra det ordentligt om det nu ska göras. Den första maj är bilen uthyrd så till dess ska den vara färdig. När Bjäreliv besöker Peter i garaget känns det som att det är en hel del kvar att göra men Peter verkar inte direkt orolig, den kommer att
bli klar i tid.
– Nu är det lackering som står på tur och sedan montering av dörrar, inredning och så vidare!

Bjäreliv ser fram emot att visa upp bilder på bilen när den är klar, vem vet kanske redan i nästa nummer?