ca 50 st.
150 g smör
150 g choklad
3 ägg
1 dl Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Vaniljsocker
½ tsk flingsalt
2 dl vetemjöl
2 msk mörk rom (kan ersättas med 2 msk Muscovadosirap)
Rörsocker Strö att rulla bollarna i
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen.
4. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt i en stor skål.
5. Tillsätt chokladen och vänd ner mjölet.
6. Häll smeten i formen och baka i ugnen i ca 10 minuter.
7. Låt kakan svalna helt.
8. Smula ner kakan i en stor vispskål och tillsätt romen under omrörning på låg hastighet.
9. Rör om tills smeten börjar gå ihop och man kan forma bollar av den.
10. Rulla till små bollar och rulla dessa i sockret.