Ny regi & energi på Salomon Krog

Det händer mycket på Bjäre Golfklubb. Ett och ett halvt år har gått sedan Roy Lövgren och hans kollega, Thomas Nestenius, tog över som ägare och under den här perioden har mycket kraft lagts på att fräscha upp anläggningen och samtidigt utveckla den.

salomon1
Roy Lövgren & Tobias Bjerlander på Bjäre GK och Salomon Krog.

Den senaste delen i denna utveckling är att det sedan några veckor tillbaka är en ny krögare på plats. Tobias Bjerlander kommer närmast från Glasklart i Malmö. Både Roy och Tobias ser nu fram emot det nya samarbetet och den stundande säsongen.
– Det ska bli riktigt kul, inleder Tobias. Nu är vi igång med våra luncher igen och det märks att de varit efterlängtade. Att äta lunch på Salomon Krog är populärt sedan tidigare och nu ska vi lyfta det ännu ett steg.
– Tillsammans med den filosofin vi har för hela anläggningen är det viktigt med en krögare som har samma mål, menar Roy. Nu ser vi fram emot att följa Tobias arbete med krogen. Vi fortsätter att utveckla servicenivån, så att de hotellgäster som kommer kvällstid möts av människor och möjligheten att ta ett glas vin eller äta en middag efter en lång bilresa.

Att det även finns hotell och lodge på Bjäre GK kanske är en nyhet för vissa, trots att det funnits i runt tio år. Roy berättar att den delen av verksamheten egentligen aldrig har varit så högprofilerad lokalt, något han nu arbetar med att ändra på.
– Vi har idag 36 bäddar och fräscha rum med havsutsikt i en fantastisk miljö. Vår ambition är att presentera en 4-stjärnig anläggning med en 5-stjärnig upplevelse, i den lantliga idyllen, berättar han.
Senaste året har vi fräschat upp hotellrum, omklädningsrum reception, shop, banan och så vidare och åtgärdat det mesta, vilket vi kommer att fortsätta med framöver genom att bland annat skapa konferensmöjligheter samt göra en ny utemiljö med en loungedel. Vår uppfräschning bidrar till ett tydligt face lift, säger Roy.

I Roys vision för golfanläggningen och golfen i stort ligger tanken med ”snabbare och gladare golf ” varmt om hjärtat. Genom att bland annat klippa ner högruffen, för att slippa leta efter bollen. Jag har inte träffat någon på denna planet som tycker om att leta efter sin boll, säger Roy.
Samtidigt som de gamla färgmarkeringarna för herr och dam ersatts med fem olika bansträckningar(hektometer) som bidrar till att golfaren har större möjlighet att välja rätt banlängd i förhållandevis till sitt handikapp, utan könsdiskriminering.
Det tillsammans med ruffen har bidragit till att vi har sänkt snittiden från fem till fyra timmar för en runda. För att skapa ännu mer glädje för golfaren så blir rätt val av tee avgörande. Har man inte slaglängden att nå fram med sina bästa slag för att kunna putta för birdie, då spelar man på fel val av tee enligt min mening, säger Roy.
– Det tar tid att ändra något så traditionellt som golfen men samtidigt är jag övertygad om att det är nödvändigt. Det måste vara roligare att putta för birdie än för par helt enkelt, menar Roy.

Med denna filosofi menar Roy och Tobias också att det öppnar upp för en socialare golf där det finns tid att ta en kaffe eller en öl med vännerna efter rundan. Vi lever i ett samhälle där tid är bristvara, så är det.
– Mitt jobb med krogen är att se till att tiden innan och efter spelet blir så bra som det bara är möjligt, menar Tobias.
Vi kommer att satsa på bra mat, bra öppettider och en bra kvällsverksamhet för både hotellets gäster och de som kommer utifrån

Nu är luncherna igång och här lanserar Tobias en ny form där serveringsformen kommer att variera. Vissa dagar serveras all mat som buffé och vissa dagar serveras huvudrätten på tallrik, alltför att skapa en så bra matupplevelse som möjligt. Längre fram väntar bland annat en ren salladsbuffé för de som enbart önskar detta, det händer mycket på Salomon Krog med andra ord.
– Nu är vi igång och det känns skönt, avslutar Tobias. Bara att få arbeta i den här fantastiska miljön är ett nöje och när nu uteserveringen byggs ut och uppfräschning görs invändigt kommer det bara att bli bättre och bättre.

Text & Foto: Joakim Ormsmarck