Nya smaker på Restaurang Drivan

Det har hunnit gå lite drygt en månad sedan Jonas Nilsson och Christina Lindquist slog upp dörrarna till Restaurang Drivan och att säga att det varit en succé är nog ingen överdrift. Konceptet med bra husmanskonst kombinerat med surdegspizza och ett stort leende verkar gå hem hos gästerna. Bjäreliv kikade förbi för att kolla läget.

Efter att ha drivit krog i Stockholms skärgård hamnade Jonas och frun Christina i Båstad genom tennisen och de senaste åren har de drivit sommarcafé i hamnen samtidigt som de drivit en lunchrestaurang i Hörby. Men numera är det Restaurang Drivan som gäller på året-runtbasis och sedan öppnas caféet upp när våren kommer.
– Vi kör lunch alla dagar i veckan samt en mindre a´la carte kombinerat med riktiga surdegspizzor, berättar Jonas. Vi gör allt från grunden och undviker halvfabrikat, brödet är alltid nybakat och vår husmanskost lagas med mycket smör och grädde!

När våren och sommaren är här kommer uteserveringen att öppnas upp och här byggs även ett utekök med möjlighet att servera allt från grillat till buffé.
– Vi bygger om uteserveringen och skapar en loungemiljö och även en lucka ut från köket så att vi enklare kan få ut maten till gästerna, berättar Jonas.

Att behålla caféet i hamnen var självklart, vilket säkert är en lättnad för alla de som blivit beroende av byns bästa espresso. Inför nästa år tittar man nu på att förlänga säsongen på båda hållen för att kunna erbjuda såväl båstadbor som tillresta enklare rätter och gott kaffe under en längre period.