Tillbehör:
Glasburk, Snöre, Instruktion till mottagaren
I burken:
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Dansukker Ljus Muscovadoråsocker
Smaksättare:
1/2 dl torkade blåbär/tranbär
1/2 dl vita chokladknappar
1/2 dl mörka chokladknappar
1/2 dl russin
1 tsk malen kanel
Gör så här
Lägg alla ingredienser som ska vara i burken i olika lager.
Börja med att blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och lägg i botten, fortsätt sedan med socker, havregryn och avsluta med smaksättare.
Instruktioner till mottagaren:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram 225 g smör och rör det vitt och poröst tillsammans med 1 stort ägg.
Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma sedan till bollar och lägg på plåt och platta till något på toppen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de fått en lätt gyllenbrun ton i kanterna. Låt svalna helt på galler.