Makarna Viebke i hamnen

I påskhelgen slår Magnus och Ulrika Viebke upp portarna för sin nya satsning, Ruff i hamnen i Båstad. I det som tidigare var Svenssons Bodar har man de senaste månaderna renoverat för fullt och när Bjäreliv är på besök är det fortfarande full fart för att hinna få klart allt till premiären.

– Vi hade gått och funderat på den här lokalen i några år, berättar Magnus, och från början var tanken en ren ölpub för att lyfta fram vårt eget Båstad Öl. Men på resans gång har konceptet utvecklats och nu kommer vi att erbjuda en meny anpassad till läget vid kajkanten och till denna passande drycker.

Lokalen har genomgått en ordentlig renovering och serveringsdelen under tak har utökats rejält, till detta kommer den stora uteserveringen med utsikt över hamnen och Laholmsbukten.
– Vi kommer att fortsätta lite på den linjen som Isa haft med mat som passar i den här menyn.

Ölen blir såklart central eftersom vi har ett eget bryggeri men vi kommer även att erbjuda ett urval av vin, champagne och självklart såväl alkoholfritt som nubbe till sillen.

Både Magnus och Ulrika kommer att finnas på plats i hamnen under säsongen och till sin hjälp har de fyra säsongsanställda. Under påskhelgen kommer man att smygstarta med en påskmeny bestående av silltallrik med passande dryck till.