Nya handlare på Gamlegården

Mikael Fridolf har jobbat inom ICA i många år. Från Supermarket i Bjuv, via Svalöv, hamnade han 2008 på Maxi Råå, i Helsingborg. Tanken att driva en egen butik har alltid egentligen funnits där men det har samtidigt aldrig varit någon stress. När så möjligheten att ta över Gamlegården öppnade sig var Mikael inte sen att hoppa på tåget.

gamleg1

– ICA Gamlegården är en anrik butik i Båstad som funnits mer än femtio år, säger Mikael. Att få möjlighet att ta över en sådan och utveckla den är en utmaning och möjlighet som känns helt rätt.

Tillsammans med sambon Madeleine Klang kommer Mikael att driva butiken med samma personal som tidigare. Det blir med andra ord bekanta ansikten även framöver för butikens kunder.
– Vår tanke är inte förändra i butiken bara för sakens skull, menar Mikael. Jag har en filosofi som bygger på att det ska vara enkelt att handa, det ska vara högsta kvalitet på färskvarorna och ett tilltalande sortiment.

Mikael berättar de första veckorna till stor del kommit att handla om att lära känna butiken och kunderna. Entrén vid bröd- och fruktavdelningen har blivit öppnare och alla ställ på golvet har rensats bort. Det ska vara tillgängligt, öppet och fräscht.
– Vi kommer att lyssna mycket på kunderna och vad de vill se i vårt sortiment. Det kan låta som en klyscha kanske men vi är övertygade om att det är den vägen vi ska gå, Gamlegården ska vara kundernas butik helt enkelt.

En nyhet som kommer att lanseras inom kort är Gamlegårdens Smörrebröd, något som Mikael verkligen tror kommer att bli populärt.
– Mat är en stor passion för mig och tillsammans med den kompetensen som finns här i butiken och hos personalen så är detta en del som vi kan utveckla jättemycket. Nu börjar vi med smörrebröden så får vi se vad som kommer sen, skrattar han.