
Magiskt god glutenfri vegansk brownie som passar bra till fredagsmyset.
• 200 g vegansk mörk choklad (fungerar även med vanlig bakchoklad)
• 5 msk kokosolja
• 2,3 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
• 170g glutenfritt havremjöl
• 1 tsk bakpulver
• 3,5 tsk kakao
• 2 dl kokossocker
• 1 tsk vaniljpulver
• En nypa havssalt
• Pecan nötter
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser utom nötter i en bunke och blanda om.
Smält sedan kokosolja i en kastrull och lägg efter det ner 150g av chokladen och smält. Kokosoljan gör att chokladen ej bränns fast.
Blanda sedan ner kokosolja, choklad och mjölk i de torra ingredienserna och blanda om.
Hacka önskad mängd nötter och resten av chokladen och blanda ner.
Smörj en ugnsform och häll ner smeten och toppa med lite nötter.
Grädda i ugnen på 175 grader i 20-23 min.
Recept från Welloteket.se där du hittar de flesta ingredienser till receptet.