Pepparkaksbiscotti

Pepparkaksbiscotti-featureIngredienser
1 dl matolja
2 dl Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
3 ägg
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk mald ingefära
3/4 msk mald kanel
1 tsk malda nejlikor
1/4 tsk mald muskotnöt eller
4 msk pepparkakskrydda

Gör så här
Sätt på ugnen på 175 °C.
Blanda samman olja, socker, ägg och sirap i en stor skål.
Rör ihop mjöl, bakpulver, ingefära, kanel, kryddnejlika och muskot I en annan skål.
Blanda ner mjölblandningen i äggblandningen och rör ihop.
Dela degen i två halvor och forma varje halva till en rulle.
Placera rullen på en pappersklädd plåt och platta ut degen lite.
Grädda ugn i 20 minuter.
Ta ut från ugnen och ställ åt sidan för att svalna ca 10 min.
Skär i 2 cm tjocka skivor på diagonalen.
Lägg tillbaka dem på plåten och grädda ytterligare 5-7 minuter på varje sida, eller låt dem torka på eftervärmen i 2 timmar.
ca 40 st.