
Ingredienser
500 g grytbitar av lamm
½ tsk salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 salladslökar
1 kvist färsk rosmarin
1 tsk torkad timjan
2 dl rött vin
1 ½ dl vatten
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
2 små kryddiga korvar, gärna lammkorv
1 msk maizena
100 g bladspenat, färsk eller fryst
olja
Tabouleh med matkorn eller
Bulgur:
2 dl matkorn eller bulgur
Dressing:
½ msk vitvinsvinäger
2 msk raps- eller olivolja
½ tsk salt
1 tsk flytande honung
1 krm svartpeppar
½ dl bladpersilja, hackad
Gör så här
Kryddig lammgryta:
Bryn grytbitarna i en stekpanna med olja, krydda med salt och peppar.
Lägg dem i en gryta. Tillsätt vitlök, salladslök, skuren i mindre bitar, kryddor, vin, vatten, soja och tomatpuré.
Låt sjuda under lock cirka 20 minuter.
Skiva och stek korven under tiden.
Rör ut maizena med lite vatten och tillsätt det under omrörning.
Rör ner bladspenat och låt allt bli varmt, strö över korvskivorna, smaka av med salt och peppar.
Tabouleh med dressing:
Koka matkorn eller bulgur.
Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över de nykokta kornen.
Recept: Svenskt kött Foto: Joel Wåreus