Det blir helt enkelt bra

I totalt femton år och tre omgångar har Leif Jansson drivit Salomon Krog på Bjäre GK. Men förändringens vindar blåser på halvön och numera hittar du Leif och hans kollegor i Boarp, där Hasses Lada tidigare huserade. Bjäreliv svängde inom Leif och hans kollegor för att kolla läget inför den nya satsningen.

leif1

Det är dagen före premiären och att säga att allt är klart är att överdriva. Elektrikerna är på plats och kopplar in den sista belysningen och själv fyller Leif upp kylen med läsk, vatten och öl.
– Vi kommer att ha öppet sju dagar i veckan från och med imorgon, skrattar han när vi slår oss ner över en kopp kaffe. Det blir luncher varje dag och kvällsöppet fredagar och lördagar, vi börjar så och sedan får vi se om vi utökar ytterligare.

Totalt blir det 60 sittplatser inne, en torgservering under tak med ytterligare 24 platser och slutligen när sommaren kommer en uteservering med 75 platser.
– Vi jobbar med riktig husmanskost, måndag till fredag. Rejäl buffé med en eller två rätter, alltid salladsbuffé, soppa och kaka, berättar Leif. På helgerna blir det lite extra och på söndagen dukar vi fram ett ordentligt dessertbord.

Det märks att Leif ser fram emot att komma igång med den nya restaurangen. Det har gått snabbt de senaste månaderna men nu är ombyggnaden klar och det verkar som att han och kollegorna är redo att ta sig an gästerna.
– Vi kommer att köra plankafton varje fredag framöver och sedan har vi även möjlighet att erbjuda större bokningar i en lokal intill, berättar Leif. Vi ska jobba som vi heter med såväl mat och arrangemang, det ska vara helt enkelt!