Annons:

10–15 bitar
Linus Larssons personliga favoritkladdkaka. Den är lika kladdig från mitten och ända ut till kanterna!

Kladdkaka
250 g mörk choklad
250 g smör
4 1/4 dl florsocker
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl

Jordgubbscoulis
1/2 liter jordgubbar
1/2 dl florsocker
1/2 dl sockerdricka

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält choklad, smör och florsocker försiktigt i mikron. Rör om då och då så att chokladen inte bränns, den ska bli slät och blank.
Vispa ner ett ägg i taget för hand, smeten ska gå ihop mellan varje ägg. Det kommer att se ut som om smeten skär sig, men fortsätt vispa så går den ihop igen.
Sikta ner vetemjölet och blanda väl.
Smörj en rund springform, cirka 24 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter. Kakan ska dallra lite när du tar ut den, men den kommer att sätta sig när den får svalna helt. Mixa alla ingredienser till jordgubbscoulisen i en mixer eller med en stavmixer. Passera såsen genom en sil om du vill få bort kärnorna. Servera till kladdkakan.

TIPS!
Vill du göra kakor i portionsformar går det också bra, grädda då 7–8 minuter.

Recept från ”Baka med Linus”, Bonnier Fakta. Linus är vinnare av Hela Sverige bakar 2015
Foto: Frida Wismar

Relaterade artiklar

X