Premiär för Båstad Ölfestival

Ölfestival1

Det var ett antal år sedan som Båstad hade en riktig oktoberfest. Men nu är det på gång igen och bakom satsningen står Magnus Viebke och hans kollegor på Båstad Bryggeri. Men om du förväntar dig surkål, gigantiska ölsejdlar och ompaompa-musik kommer du att få justera det en aning, det är Bjärestil som gäller.

Ölfestival2– Båstad Ölfestival blir en festival med lokala förtecken, berättar Magnus. Vi kommer att arbeta med lokala leverantörer och samarbeten. Marie Heberlein står för maten, det blir olika sorters öl, vin och champagne och till detta ett sjumannaband!

McNightmares från Ängelholm har kommit att bli något av ett husband för bryggeriet och självklart finns de på plats för att skapa den rätta stämningen. Mat, dryck, musik och dans. En riktig festival helt enkelt.
– För tjugo år sedan kunde det komma 1500 personer till Drivanhallen för oktoberfest och även om vårt är i mycket mindre skala hoppas vi kunna skapa ett årligt återkommande evenemang. Vem vet kanske hinner vi till och med få vår egna humle klar i tid men det får tiden avgöra.

Anmälan görs på hemsidan, bastadbryggeri.se, och det finns såväl mat- som barbiljetter att köpa. Varför inte ta med kompisgänget eller arbetskamraterna till Dala för en riktigt härlig första upplaga av Båstad Ölfestival?

Foto: Göran Buhre