Choklad- och hallonmazariner

36 små mazariner
Tid: 45 minuter

Mördeg
200 g smör L
13⁄4 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning
300 g riven mandelmassa
1⁄2 dl kakao
1 tsk stötta kardemummakärnor
150 g rumsvarmt smör L
3 ägg
hallon

Glasyr
5 dl florsocker
mosade hallon
2 msk vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200°. Tärna smöret och arbeta ihop tillsammans med övriga ingredienser till en smidig mördeg, gärna i matberedare. Rulla ihop degen till en cirka 7 cm tjock rulle. Vira in den i plastfolie och låt vila i kylskåp i 20 minuter.
2. Gör fyllningen genom att blanda mandelmassa, kakao och kardemumma med smör till en klumpfri massa, och blanda sedan ner ett ägg i taget.
3. Ställ ut aluminiumformar, 6 cm i diameter, på en plåt. Skär cirka 3 mm tjocka skivor av mördegsrullen och klä insidan av varje form.
4. Fyll mördegsskalen till cirka 3⁄4 med mandelmasseblandningen och tryck ner några hallon i varje.
5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills mazarinerna börjar bli gyllenbruna och fyllningen börjar stelna.
6. Låt mazarinerna svalna upp och ner på ett bakplåtspapper, då får du en plan yta att lägga glasyren på. Blanda florsockret med några mosade hallon, droppa sedan i vatten lite i taget och vispa med elvisp till en trög massa. Glasera mazarinerna.

Recept från ”Baka med Linus”, Bonnier Fakta. Linus är vinnare av Hela Sverige bakar 2015
Foto: Frida Wismar