Toscaäpplen

Toscaäpplen-featureIngredienser, 4 port

4 stora äpplen
2 liter vatten
2 dl Strösocker

Toscasmet
100 g smör eller margarin
1 dl Rörsocker Strö
1 tsk Vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 msk tunn grädde
50 g flagade eller flisad mandel

Gör så här:

Häll vatten i en gryta och tillsätt sockret. Koka upp.
Skala och kärna ur äpplena. Lägg äpplena i det kokande vattnet i 2 minuter.
Ta upp äpplena med hålslev och lägg dem i fyra ugnsfasta portionsformar.
Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka upp.
Fördela smeten över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter.
Serveras ljumna med lite lättvispad grädde eller creme fraiche smaksatt med vaniljsocker.