Strandpensionatet i White Guide

Strandpensionatet1

Det har hunnit gå tretton år sedan Roger Ragnarsson och Helena Åström tog över Hotel Strandpensionatet i Skummeslövsstrand.

Genom åren har duon kontinuerligt utvecklat verksamheten för att under de senaste sex-sju åren alltmer satsa på restaurangen. Något som gett frukt med tanke på att Strandpensionatet i år för första gången är omnämnda i White Guide. Men faktum är att Strandpensionatet är så mycket mer än en riktigt bra restaurang, det inser vi när vi hälsar på Roger och Helena en regnig februaridag.
– För två år sedan byggde vi en hotelldel med tolv dubbelrum, berättar Roger, och det har varit en lyckad satsning. Idag är hotellet, restaurangen och vår konferensdel de tre delar vi bygger verksamheten på.

Även om högsäsongen är de tre sommarmånaderna håller Strandpensionatet öppet året om och inte minst konferenserna är en del som ökar alltmer. Med det nya hotellet finns nu möjligheten att paketera konferenspaket och med stor flexibilitet blir de återkommande kunderna alltfler. Läget precis vid stranden och havet uppskattas.
– Vi försöker hela tiden att bredda verksamheten, berättar Helena. Vi kör allt från söndagsmiddag till After Work och allt vi gör ska genomsyras av mat lagad med själ och hjärta.

Skummeslöv ligger visserligen i Halland men närheten till Båstad går inte att ta miste på och banden mellan byarna är starka. Att dessutom den nya järnvägsstationen kommer att ligga bara ett stenkast bort är knappast någon nackdel för Roger och Helena som ser ljust på framtiden.
– Vi har gjort en ambitiös satsning på både köket och hotellet och vi har märkt att det fungerat, menar Roger. Nu fortsätter vi att utveckla de olika delarna men bibehållen kvalitet så känns det riktigt bra.

Varför inte testa en After Work i Skummeslövstrand nästa gång?