Nötchokladmuffins LCHF

lchf1Ingredienser
2 st ägg
1–2 msk honung eller lite stevia
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk kakao
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
0.5 tsk vaniljpulver
1 dl smält kokosfett
rostade solroskärnor

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och honung riktigt fluffigt.
Blanda nötmjöl, kakao, fiberhusk, bakpulver, kardemumma och vanilj i en bunke. Vänd ner i äggsmeten.
Rör försiktigt i kokosfettet.
Fördela smeten i tio muffinsformar, inte de största.
Strö på solroskärnor, tryck till dem lite så de fastnar.
Grädda i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
Styckfrys och lägg sedan i påse i frysen.
Ta fram och tina i ugnen allt eftersom.

Recept: LCHF för hela familjen, Anna Hallén.
Foto: Jenny Grimsgård