KÄRLEK till er alla

Vi lever i en tid då vi kan transplantera hjärtan och byta ut de som inte längre orkar slå. Vi kan bygga broar över sund och förbinda länder med varandra som inte varit förbundna sedan istiden. Vi kan skicka brev över hela jordklotet och de är framme på en nanosekund. Men ändå kan vi inte prata med varandra och på det sättet skapa förståelse och tolerans mellan människor.

Världen har aldrig haft bättre materiella, och teknologiska, förutsättningar för att kunna skapa ett samhälle där alla människor får en möjlighet att leva precis det liv de önskar. Vi lever dessutom i ett av jordens mest utvecklade länder, känt över hela värden sedan lång tid tillbaka för vår jämställdhet och vår frigjorda syn på livet och kärlek. Vad var det då som gick fel?
Vad är det med en persons sexuella läggning som är så provocerande att människor måste lägga kraft och energi på att förakta, förtala och, tyvärr faktiskt, hata? Vad är det som är så hemskt med en man i klänning som dansar på TV? Vad är det som är så skrämmande med två kvinnor som älskar varandra och vågar stå upp för sin kärlek? Vad är det som är så onaturligt med män som öppet står upp för att de föredrar manliga partners framför kvinnliga dito?

Vi har många vänner och personer som står oss mycket nära som är bisexuella, homosexuella och med all sannolikhet även asexuella. Vi har vänner som vetat sedan de gick i lågstadiet att de tyckte mer om killar fastän de själva var killar. Vi har personer i vår närhet som först i vuxen ålder insåg att de föredrar att leva med andra tjejer, eller att de helt enkelt blev kära i personer och inte i kön.

Ibland hör man barn på byn skrika bög efter varandra. Förmodligen gör de detta som ett skällsord, de kunde likväl ha valt idiot eller mongo som tillmäle. Men var kommer egentligen idén att använda en persons sexuella preferenser som ett glåpord, var lär sig barnen som vi hör på byn att ordet bög är ett bra ord att ta till när man vill platta till någon annan?
Kan det möjligtvis vara så att mamma eller pappa muttrar om det hemma vid frukostbordet när de läser i tidningen att Jonas Gardell har gett ut en ny bok eller när det är melodifestival på TV? ”Men det är ju inte konstigt att man reagerar som vuxen person när människor så öppet visar upp sina läggning på bästa sändningstid. Hur kan det bara vara tillåtet med sådan öppen propaganda för homosexualitet, det är både osmakligt, äckligt och perverst. Dessutom extremt olämpligt för barnen att se, vad ska de tro om samhället. De kommer att växa upp i tron att det finns farbröder som har sex med andra farbröder, tanter som tycker om att kyssa andra tanter och dessutom finns det på riktigt farbröder som ibland har på sig klänningar fastän det inte är maskerad. Usch och fy. ”Vi är medvetna om att detta inte är den typ av text du förväntande dig att läsa när du öppnade månadens nummer av Bjäreliv. Förlåt om vi tog bort lite av den där mysiga stämningen som vi faktiskt vill att vår tidning ska ge dig som läsare och Båstad som by. Men detta är viktigt och detta är aktuellt, inte minst efter gårdagens Eurovision Song Contest som i sociala medier hyllades av så många som delade en glädje och eufori som känns i hela kroppen.

Men på sociala medier kunde vi också läsa om människor som stängt av sin TV så att barnen inte skulle se sådan bög-TV, personer som fått nog av män i högklackat och att få folks läggning upptryckt i ansiktet. Andra ondgjorde sig över hur äckligt det var med en kvinna med skägg, eller om det nu var en man i klänning, eller kanske båda delarna.

Detta är inte okej. Detta är inte okej på något sätt. Ha du dina inskränkta åsikter, men håll dem för dig själv. Om du inte kommit längre i din personliga utveckling och din självkänsla utan att du störs av människor som inte är som du så är det väldigt tråkigt för dig, men bespara din omgivning och dina barn denna inskränkta syn på din omvärld.

För vet du en sak. Det är du med din homofobiska världsbild som är en minoritet, bögarna, flatorna och alla vi som tycker att det är självklart att alla ska få älska den de vill, är i en klar majoritet. Men vi kommer inte att mobba dig för det. Det vore bara elakt.

Kärlek till alla.
Joakim & Julia

1 Comment

  1. Så ett fantastiskt inlägg om kärlek och mångfald, jag tycker att du kan ta alla dessa frågeställningar till närmaste Moskee, den svenska trångsyntheten idag står att finna islamiska grupper som för övrigt snart är världens största religion- så att homofober skulle vara i minoritet i världen skulle jag ifrågasätta.
    I övrigt så känns det som att du slår in öppna dörrar. // Hillevi

Kommentarerna är stängda.