Träning i Torekov!

För ungefär ett år sedan skrev Bjäreliv om Torekov Hotells satsning på att utveckla sin träningsanläggning och samtidigt sätt en träningsprägel på hela hotellet, med allt från träning och friskvård till restaurang och hotellpaket. Inför hösten kändes det helt rätt att göra ett nytt besök för att se hur det har gått hittills.

tränaitorekov1
Ulrika Nilsson (till höger) är ansvarig för träningsanläggningen på Torekov Hotell, här tillsammans med kollegan Victoria Elström.

Ulrika Nilsson är ansvarig för träningsanläggningen och tillsammans med kollegan Victoria Elström berättar hon hur arbetet med att skapa ett aktivt hotell hela tiden pågår.
– Vi har tidigare varit mycket förknippade med yoga, vilket inte är konstigt, men idag erbjuder vi alla former av pass för såväl nybörjare som mer erfarna, berättar Ulrika. Idag har vi totalt 24 pass i veckan fördelat på alla sju dagarna och vi utvecklar hela tiden utbudet och anpassar det till efterfrågan.

Med varierade former av medlemskap menar duon att det finns något för alla, oavsett om man tränar regelbundet eller mer är intresserade av enstaka kurser.
– Vi tror mycket på kurser och det arbetar vi mycket med nu under hösten, berättar Ulrika. Yoga och Walking har varit efterfrågat så det kommer vi att köra igång nu inom kort.

Medlemmarna som tränar på Torekovs Hotell är från närområdet, från Torekov och närliggande byar. Åldrarna varierar och stämningen på anläggningen är avslappnad och familjär.
– Vi vill att alla ska känna sig hemma här och vårt jobb är att alla får den träning de vill ha och behöver. Vi arbetar mycket med att guida våra medlemmar rätt bland passen och komma med goda råd på vägen, berättar Victoria.
Precis som förra året inleder man hösten med ett öppet hus där de som är intresserade kan träna kostnadsfritt under vecka 36. Förhoppningen är att de som är sugna på att börja träna ska ta steget och komma förbi och se hur det är på plats.
– Med vårt spa, restaurangen och hotellet kan vi erbjuda en upplevelse som förgyller träningen lite extra, ler Ulrika. Tillsammans med våra 12 instruktörer brinner vi ju för att hjälpa folk att komma igång och röra på sig!