Summer is on!

Efter förra årets succé med Summer On Festival är det nu snart dags för årets stora musikevenemang på Bjärehalvön. Bakom satsningen står trion Fredrik Olofson, Fredrik Strebel och Måns Zelmerlöw och målsättningen är precis som tidigare att skapa Sveriges snyggaste festival och inför årets upplaga har en del förändringar gjorts.

Grunden är densamma som förra året, varför ändra ett vinnande koncept, men samtidigt har en del justeringar gjort för att ytterligare förhöja stämningen och känslan kring hela festivalen. Fredrik Olofson berättar om vad de egentligen menar med att skapa den snyggaste festivalen.
– Vi bestämde redan från början att vi ville göra detta snyggt, som allt annat som görs i Båstad så vill vi hålla en hög nivå. Inför detta året har vi tagit det ett steg längre med specialbeställde tyger runt hela evenemangsområdet och en ny snygg entré. Allt handlar om att paketera och det ska vi göra bäst i Sverige.

Förra årets uppställning med fyra akter per kväll har även den utökats i år och totalt blir det nitton i år, plus en överraskningsartist per kväll. Till detta kommer att familjedagen på torsdagen numera går under namnet Summer On All Age, för att trycka på att detta är en dag för alla, oavsett ålder.
– För oss är det viktigt att de som är femton år och vill hitta på något med kompisarna utan att ha med föräldrarna känner sig lika välkomna, menar Fredrik Strebel. Därför tog vi fram All Age som koncept, de andra dagarna är åldersgränsen arton år.

Att Måns Zelmerlöw är en av arrangörerna bakom festivalen lär väl inte ha undgått någon och det märks att Båstad och Bjärehalvön ligger honom nära hjärtat. Under intervjun berättar han att han tyvärr inte hinner vara här nere så mycket som han skulle önskat men att han ska övernatta i familjens hus i Kattvik på kvällen innan det är dags att åka vidare.
– För mig är det alltid samma känsla när jag kommer till Båstad, börjar Måns. Jag älskar verkligen den här platsen och det känns som att komma hem varje gång jag kommer hit. Med Summer On har vi nu kunnat skapa ännu något som drar folk och det är fantastiskt roligt!

Bland årets artister märks Otto Knows, Norlie & KKV, Frans, Matoma, Jakob Karlberg och en hel del fler. På frågan vilka som är de egna favoriterna nämner Fredrik Strebel Otto Knows och Silvana och självklart Måns.
– Sedan är det fantastiskt att vi fått hit Matoma som är stor runtom i världen men fortfarande inte så känd till namnet i Sverige. Musiken är desto kändare, säger Strebel.

– För mig är Hoffmaestro alltid en favorit, avslutar Måns. De är grymt bra live och deras schenshow är alltid bra. Men faktum är att jag ser fram emot alla