Nyfiken på medicinsk yoga?

medicinsk-yoga-1

MediYoga är en lugn, djupverkande yogaform, som fungerar för alla åldrar, samt för olika behov som t.ex. ryggbesvär, hjärtproblem, migrän, Parkinson, ätstörningar, astma, utmattningssyndrom och sömnproblem.

I MediYogan är andningen central och det är enkla, mjuka och inkännande rörelser/positioner, som anpassas efter dina förutsättningar. Vi använder oss av effektiva andnings- och koncentrationstekniker, för att slappna av i kropp och sinne. Passet avslutas med en guidad avslappning och meditation. Yogan arbetar på flera system samtidigt: andning & lungor, muskulatur, matsmältning, körtel-, lymf- och nervsystem samt hjärna. 2010 började Danderyds sjukhus, som första sjukhus i Norden, använda MediYoga vid rehabilitering av sina hjärtpatienter. Sedan dess har MediYoga spridit sig till allt fler enheter inom den svenska hälso- och sjukvården.

I Båstad hittar du MediYoga på Hälsotrim, i Hälsohuset på företagsbyn. Instruktören heter Kristin Nööjd och är leg. sjukgymnast. Höstschemat och nya kurser startar vecka 36!