Nya, mysiga Hälsotrim har öppnat

Minusgraderna håller ett hårt grepp om Bjäre i skrivande stund när vi kliver in i Hälsotrims nya lokaler i Företagsbyn. Det är onsdag och MediYoga står på schemat när vinterjackorna hängs in och ett och annat ”wow” hörs i lokalen. Den nya yogasalen är varmt inbjudande och spända axlar sjunker genast ner ett par centimeter.

Kristin Nööjd, som är sjukgymnast och MediYogaterapeut, har haft Hälsotrim i Företagsbyn i sju år. Men lokalerna i Hälsohuset började bli trånga och det var dags att leta efter en ny yogasal. Flytten blev dock inte så lång!
– Jag letade efter lediga lokaler runt om i Båstad men jag hittade inget som kändes perfekt. Sedan pratade jag med Per i Företagsbyn, och han visade den här lokalen för mig. Det var tomt, kalt och kallt men jag såg möjligheterna med lokalen.

Och det har verkligen blivit en trevlig yogasal. Inredningen med inslag från naturen, växter och träd, tända ljus och ullmattor på golvet känns väldigt inbjudande.
– Jag har fått sätta min egen prägel på den här lokalen och det känns väldigt bra, säger Kristin. Jag hoppas att alla kommer att trivas här lika bra som jag gör!

Precis som tidigare finns ryggympa, gravid- och MediYoga på schemat men även nyheter är på gång.
– Nu finns mamma- och bebisyoga på schemat igen och snart kommer jag även erbjuda yoga för kvinnans hormonsystem. Det är yoga som passar kvinnor i alla åldrar, som vitaliserar och balanserar hormonsystemet, så att vi kan må bra genom livet olika faser. Här används kraftfulla tekniker som ger bra träning och reducerar stress som är en av de stora ”bovarna” vid hormonobalanser.

Kristins ”slappna-av-knep” som du kan ta till varje gång du upplever någon form av stress:

Börja med att sluta ögonen. Ta ett djupt andetag och tänk tyst för dig själv:
1) ”Jag andas in, jag andas ut, jag släpper det som har varit”.

Ta ännu ett djupt andetag och tänk:
2) ”Jag andas in, jag andas ut, jag släpper allt som väntar i framtiden”.

Ta ett sista djupt andetag och tänk:
3) ”Jag andas in, jag andas ut, jag slappnar av just nu”

Text & foto: Julia S Ormsmarck