Kom i form!

Bättre nattsömn, ökad självförtroende och mer ork på jobbet. Låter det som något du längtar efter? Det är bara av några fördelar med Studio 4:s Kom i Form kurser!

Kom-I-Form

Snart har det gått ett år sedan Ulrika Nilsson och Anne Svensson drog igång Kom i Formkurserna på Kalkvägen 4. Då hade Studio 4 redan funnits i lokalerna i några månader. Men det hela började egentligen i en gympasal i Mellbystrand för snart två år sedan…
– Vi hade lärt känna varandra genom jobbet och vi ville starta Zumba-kurser tillsammans. Vi hyrde in oss i en gymnastiksal i Mellbystrand våren 2011 och hängde upp lite lappar om Zumba. Vi tänkte att vi är glada om det kommer 8 personer men det kom 70! berättar Anne.

Kurserna i gympasalarna i Mellbystrand och Grevie har utökats till Våxtorp och Vallberga och sedan drygt ett år tillbaka har Anne och Ulrika dessutom en egen träningslokal på Kalkvägen 4 i Båstad. Här finns kurser inom det mesta – för de flesta. Olika sorters Zumba, Funktionell träning, Step, pensionärsgrupper och så klart den allt mer populära Kom i Form står på schemat.
– Vi har fått en väldig stor efterfrågan på Kom i Form. Just nu har vi hela sju grupper igång och i januari startar vi nya, berättar Ulrika.

Kom i Form vänder sig till alla som vill komma igång med sin träning, komma i form och eventuellt gå ner i vikt. Kursen passar utmärkt även för de som redan tränar men vill utmana sig själva till en tuffare träning och nya utmaningar. Varje kurs varar i åtta veckor och då hinner gruppen på åtta personer träffas i 24 gånger. Dessutom finns det en chans att prova på för de som är intresserade av kursen.
– Grunden i kursen är mixade träningspass tre gånger i veckan. Vi blandar kondition och styrka. Passen innehåller straps, sandballs, boxning, styrketräning, funktionell träning med mera. Det roliga är att träningen varierar från gång till gång, gruppen vet inte vad de ska träna förrän passet börjar, berättar Anne.

Dessutom turas Anne, Ulrika och Micael Mece, om att hålla passen så det är verkligen en stor variation i träning under dessa veckor. Mycket fokus är på givetvis på träning men kursen innehåller även kostrådgivning och mental träning.
– När du tränar, tänker du automatiskt på kosten, du får ökat självförtroende, du sträcker på dig. Du sover bättre och du får mer ork på jobbet! Det blir en livsstilsförändring! berättar Ulrika.