Från Formel 1 till klädbutik

Nu har det gått ett år sedan Lotta De Salvatore tog över ButikN på Köpmansgatan i Båstad. En höstmorgon kliver Bjäreliv in i butiken för att fråga hur det här året har varit och så klart är vi lite nyfikna på Lotta också. Bara efternamnet, De Salvatore, får ju en att undra lite, eller hur?

– Min pappa är italienare, berättar Lotta. Men han pratar så bred göteborgska så alla som förväntar sig en riktig italienare blir nog lite besvikna, skrattar hon.

Lotta-De-SalvatoreLotta är själv också uppvuxen i Göteborg, men hon var sommarbåstadbo sedan barnsben då hennes morföräldrar bodde här. Och faktum är att hennes första kontakt med klädbranschen fick hon i Båstad.
-Jag brukade sommarjobba på Garderoben för många, många år sedan! Men mitt stora intresse, ridning, var det som fick mig att flytta hit.

Dock var det ännu inte dags att stanna i Båstad utan först var Lotta ute på äventyr, bland annat i England.
– Jag drev ett Bed & Breakfast i England i många år. När det var dags att göra annat fick jag en fråga från Frank Williams, grundare av Formel 1-stallet Williams, om jag ville jobba med Formel 1. Jag tänkte att jag kan ju ingenting om bilar! Men jag vore galen om jag tackade nej!

Så Lotta gav sig in i Formel 1:s snabba värld. Med England som bas blev bilvärlden Lottas arbetsplats i fem år. Trots givande arbetsuppgifter och fantastiska kollegor kände hon att hon ville ge sig hemåt från England, och då kändes Båstad som hemma.
– Jag ville ta det lugnt ett år och fundera vad jag ville göra, berättar Lotta eftertänksamt. Det är väldigt högt tempo i den världen, allting går väldigt snabbt.

Men som den driftiga energiska person som Lotta är, dröjde det inte länge förrän det var dags för fart igen. På väggen på Hälsostudion hängde ett reportage om Lotta och hennes tid inom Formel 1. Koenigsegg såg det reportaget och den vägen var det. Lotta började arbeta på Koenigseggs marknadsavdelning, tillsammans med Haldora Koenigsegg.
– Det var en mycket givande tid, det hände mycket på Koenigsegg under den här perioden.

Efter fem år kände Lotta att det var dags att testa något nytt. Och bytet blev från bilar till kläder.
– Jag hade handlat hos Nette på ButikN många gånger och när jag såg att butiken var till salu så var det bara att slå till!
Nu har det alltså gått ett år sedan Lotta blev klädhandlare. Driften att driva eget har Lotta alltid haft men klädbranschen var ny för henne.
– Under det här året har jag lärt mig väldigt mycket och jag har hunnit sätta min egen prägel på butiken. Jag har tagit in många nya märken, bland annat Mexx och Miss Me och jag har även utökat med ett herrsortiment.
Nu kommer jag att satsa mycket på event som mingel, tjejkvällar och annat. Jag tycker att det är roligt när det händer grejer och det vill jag förmedla till mina kunder!

Lotta De Salvatore
Bor: I Båstad
Familj: Mamma, pappa och en häst.
På fritiden gillar Lotta att: Rida, göra konstrundor och besöka loppisar.

1 Comment

Kommentarerna är stängda.