Handelsbanken satsar på sitt kontor i Båstad

När andra banker stänger igen runtom i Sverige och på Bjäre har Handelsbanken valt att satsa ännu lite mer på sitt kontor i Båstad. Bjäreliv gjorde ett besök på banken som nyanställer och istället för att dra ner på den lokala servicen satsar på att öka densamma.

Lars-Olof Ottosson är kontorschef på Handelsbanken i Båstad och han berättar hur banken valt att ytterligare förstärka med en tjänst till för att satsa ännu mer på Bjäre.
– Vi tror på marknaden här på Bjäre och man skulle nog kunna säga att detta är en bankmans drömmarknad med en stor villamarknad, mycket företag och en hel del människor med kapital att förvalta. Här finns allt och vårt mål är att ha ett komplett erbjudande för alla dessa olika situationer.

Handelsbanken arbetar idag med flera av de nybyggnationsprojekt som pågår runtom på Bjäre och Lars-Olof berättar att man är den bank som har bäst statistik när det kommer till genomförda fastighetsprojekt i kommunen.
– Nu senast var det Riksbyggens projekt där vi var med
och erbjöd finansiering för köparna i bostadsrättsföreningen och vi är även engagerade i ett antal andra pågående projekt.

I dag sysselsätter Handelsbanken i Båstad sex personer och man menar själva att man valt att arbeta lite annorlunda. Samtidigt som man byggt upp ett starkt digitalt erbjudande finns den fysiska lokalen och människorna kvar, man har fullservice med kassa och det går fortfarande att ringa till banken. Björn Helmersson är senast in i teamet.
– Jag kommer närmast från Halmstad där jag arbetat inom Handelsbanken och min roll här i Båstad är i grunden företagsspecialist men jag kan helheten, det är så vi jobbar inom banken att även om det finns ett specifikt område som är mitt huvudområde ska jag kunna alla delarna, berättar Björn.

Lars-Olof menar att rekryteringen av Björn var nödvändig, antalet kunder växer hela tiden och med det aktiva näringsliv som finns i kommunen ökar hela tiden trycket.
–  Vi tar 95 % av alla beslut lokalt här på banken och det är givetvis en styrka, avslutar Lars-Olof. För oss som vill vara en en lokal bank som är lokalt förankrad betyder det väldigt mycket, det är vi som känner kunderna och kunderna känner oss helt enkelt.

TEXT: JOAKIM ORMSMARCK