Fjärde året

Årets första nummer av Bjäreliv är äntligen här och tidningen går med det in på sitt fjärde år. Tiden går fort när man har roligt och roligt det har vi haft under hela resan med Bjäreliv. Från första numret våren 2012 fram till den position vi har idag som Bjärehalvöns största tidning. Under åren har flertalet andra medier minskat sin närvaro i bygden, något vi ser som ännu en anledning att verkligen satsa på att bli ännu bättre, ännu mer närvarande och ännu mer Bjäre. Vi vill att Bjäreliv ska vara hela Bjärehalvöns månadstidning. Som du kanske sett på tidningen du nu håller i handen har vi gjort en del förändringar inför det nya året. Det kändes som att det var dags att fräscha upp, förnya och utveckla. Samtidigt som vi absolut inte kommer att ändra på det som är grunden och basen i tidningen, vår lokala förankring och vår stora kärlek till bygden. En av de stora nyheterna är att vi från och med detta nummer har en näringslivssektion längst bak tidningen. Här kommer vi att uppmärksamma det fantastiskt aktiva näringsliv vi har på halvön med nästan tusen företag. Näringslivsdelen kommer att växa fram under våren och om du som läsare har tankar och idéer kring hur vi kan utveckla denna del ytterligare tar vi tacksamt emot dessa så att vi tillsammans kan göra Bjäreliv ännu bättre.
Som ett led i satsningen med näringslivsdelen kommer vi även framöver att dela ut Bjäreliv till samtliga företag i kommunen. Med detta blir tidningen den absolut största mediekanalen i kommunen med en totalutdelning till såväl privatpersoner som företag. Utöver detta fortsätter vi med våra tidningsställ på platser där människor möts. Vi har sedan starten envisats med att Bjäreliv ska vara en hundraprocent lokal tidning med enbart lokalt innehåll. Detta kommer vi att fortsätta med samtidigt som vi bestämt oss för att våga blicka lite utåt, vi kommer således framöver att ibland uppmärksamma och intervjua aktuella personer på regionalt och nationellt plan. Personer som vi tycker är intressanta och som berör oss. I det här numret har vi träffat Mariette Hansson, som är aktuell i melodifestivalen, med ursprung i grannkommunen Halmstad.

Ett nytt tema, som kommer att bli återkommande, är Kropp & Hälsa där vi kommer att uppmärksamma frågor som berör hur vi alla mår. Bjäre är en aktiv bygd där naturen och hälsa kommit att bli en viktig del för väldigt många människor. Vi tycker själva att detta kanske är en av de viktigaste frågorna i det stressade liv vi lever idag så vi ser mycket fram emot att arbeta med detta i Bjäreliv framöver.

Under våren kommer vi att fortsätta att utveckla tidningen med fler fasta sektioner, bland annat kommer vi att titta mer på hem och boende där vi känner att det finns ett stort intresse från våra läsare. Men detta återkommer vi med lite längre fram. Som sagt, välkomna till årets första nummer av Bjäreliv. Ett nummer fyllt med härlig läsning, om vi får säga det själva. En salig blandning bestående av lite av varje men där jag skulle vilja lyfta en specifik artikel som kommit att beröra mig lite extra – behovet av en ny friidrottsanläggning på Örebäcksvallen.

I mer än fyrtio år har det funnits ett akut behov av en ordentlig anläggning där barn och ungdomar från Bjäre kan träna friidrott. Genom åren har väldigt många idrottare fostrats av eldsjälen Bo Sveninge som med små medel, och utifrån den anläggning som funnits att tillgå, har skapat underverk. JoakimO-2015-180Nu har Sparbankstiftelsen Gripen beslutat att gå in med en miljon kronor under förutsättningen att föreningen klarar av att lösa resterande del av finansieringen, samt att projekteringen kommer igång under 2015. Ett fantastiskt initiativ!
Vad säger Båstad kommun?
Hur kan ni medverka till att detta förverkligas?

Joakim Ormsmarck
Redaktör

1 Comment

  1. Trevligt skrivet kring temat ”Om inte om varit”. Säkert stor igenkänningsfaktor i läsekretsen. Och i förlängningen kan man fundera kring om saker och ting är förutbestämda eller ej. Var hos en spådam en gång och det var bestickande (med mitt sätt att se det)!

Kommentarerna är stängda.