Feel good-roman från ett somrigt Hallands Väderö

Caroline Säfstrand från Helsingborg debuterar med en varm och fängslande relationsroman om två kvinnor som möts över generationsgränserna.

bok1När Elin en dag hittar en förlovningsring i pojkvännen Zacks ficka får hon panik. Hon packar en väska och beger sig brådstörtat till Hallands Väderö – en plats hon svurit på att aldrig någonsin återvända till. Här får hon dela bostad med Anja, en äldre dam som kommit till ön för att måla. Anja släpper inte någon nära inpå livet, men när hon ser vilken av hennes tavlor som Elin uppslukas av förstår hon att Elin inte är som alla andra.

Sommaren tillsammans på ön förändrar allt. Omslutna av öns mytiskt vackra naturlandskap utvecklas en djup vänskap – och ett försök för båda att försonas med sin historia. Tryggheten de känner i varandras sällskap ger dem modet att ta tag i sina plågsamma minnen. Plötsligt blir den enas frågor den andras svar…

Caroline Säfstrand är frilansskribent. Om du bara visste är hennes första roman, men karaktärernas röster har funnits med henne i över tio år. Boken handlar om att det aldrig är försent att ändra riktning i livet och att svåra upplevelser inte nödvändigtvis måste staka ut framtiden.