Ett oVÅRdat gäng

Det bjuds på tårta när Bjäreliv hälsar på under repetitionerna inför årets upplaga av Hjärnarpsrevyn. Med en månad kvar innan premiär är det högt tempo men fikapauser måste man ha för att orka med. Årets revy går under namnet oVÅRdat, som traditionen påbjuder är ordet vår en del av föreställningens namn.

dans1

– Vi har ett nummer i årets revy som heter så, berättar regissören Bengt Erlandsson, det handlar om färdtjänsten och beteckningen passar verkligen bra! Som inför varje år är det lite förändringar även i årets ensemble. Ett av nytillskotten är Mats-Ole Svensson. En känd profil på Bjärehalvön och faktiskt gammal parhäst till Bengt, de startade tillsammans Engelholmsrevyn för 28 år sedan.

dans2– Den stora utmaningen för mig i år är att jag bara ska vara på scenen, skrattar Mats-Ola, jag ska inte vara med och peta i alla andra delar. Men det känns fantastiskt kul att vara här!
Årets upplaga är verkligen en Bjärerevy. Ensemblen är hämtad från hela halvön och till och med en bit in i landet. Precis som förra året kommer revyn att sättas upp både i Hjärnarp och Förslöv. Totalt blir det tio föreställningar.

– Förra året körde vi två gånger i Förslöv, berättar Bengt. Men i år blir det tre gånger och sju här i Hjärnarp. Premiären äger rum den femtonde mars i Hjärnarp och den elfte april är det premiär i Förslöv.

– Vi bjuder på en traditionell nummerrevy med såväl lokala som nationella inslag. Det är fart och fläkt, mycket musik och dans och vår ambition är att roa och underhålla, skrattar Bengt. Och om jag ska vara helt ärlig så är årets revy lite vassare än den vi körde 2013!