Stollaby har på senare år etablerat sig som en av de piggaste restaurangerna på Bjärehalvön och i senaste numret av branschbibeln White Guide håvade man hem bäst poäng i bygden.
Men därmed inte sagt att man lutar sig tillbaka och lever på gamla meriter. Tvärtom. Nyheten under förra året var Bakfickan, som med sin pool, grill och bar etablerade sig som en härlig utomhuslounge för ett skönt häng under eftermiddag och kväll sommartid. Nu tar David Friman, restaurangansvarig, och hans kollegor konceptet ett steg vidare när de öppnar ett café inför säsongen.
Sju dagar vi veckan, mellan 11.00 och 17.00, kommer caféet att vara öppet. Vi tretiden öppnar baren och sedan från fem är det Bakfickan som tar över och grillen tänds. David berättar om tanken.
– Terrassen finns där och vi finns här, det är trevligt med ett café ute i skogen och det skapar en skön känsla hos både våra besökare oss för oss som jobbar här.
Mycket av det som säljs i caféet kommer att bakas på plats av Martin Grill Åkesson, gastronomisk kock på Stollaby. Han började baka på sin förra arbetsplats och nu utvecklar han det ett steg till på plats i skogen i Stollaby. Det som Martin inte bakar kommer från Skafferiet i Vejbystrand. Kaffet är en egen blandning, glassen görs på plats precis som pajerna och de hembakta bullarna.
– Vi är ett café, menar David,inget konditori. Det kommer att vara lite old school.