PUMPAPAJ med pepparkakskryddor

pumpapajj1

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
½ dl vatten
1 msk socker
½ tsk bakpulver

Fyllning:
En medelstor pumpa eller 5 dl pumpapuré
4 ägg
2½ dl vispgrädde
1½ dl socker
3 tsk pepparkakskrydda

Garnering:
Tranbär eller lingon

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant.
Förgrädda i cirka 10 minuter i 160 grader.
Skär pumpan i kuber och koka den mjuk (tar ungefär 5-10 minuter) i vatten.
Häll av och mixa den till en jämn puré med stavmixer (alternativt köp färdig puré på burk).
Mät upp 5 dl av purén och vispa ner ett ägg i taget.
Vispa ner grädden och blanda i socker och kryddor.
Häll blandningen i pajskalet och grädda cirka 50-60 minuter i 160 grader, tills smeten ”stannat”.
Låt svalna och dekorera med tranbär eller lingon.

Läs mer: sotasaker.com