Peter Jöback svidar om a´la Båstad

Trots att SIR of Sweden är ett anrikt varumärke så kom det att presentera sig för båstadborna på allvar i samband med reklamkampanjen för Båstad Challenge. Här fick lokala personligheter som Erik Paulsson, Fredrik Olofson och Anders Järryd agera modeller med Peter Elofsson bakom kameran.

joback1Med sin senaste kampanj har dock SIR tagit steget från Norrvikens Trädgårdar till musikalscenen och Peter Jöback. I en intervju i senaste numret av tidningen King berättar Peter om hur det kommer sig att han nu frontar en helt egen kollektion.
– Jag har alltid gillat mode. Pappa var utbildad skräddare så passform, stil och tyger har alltid intresserat mig. Jag har såklart gått vilse i modedjungeln ett antal gånger, men man måste ju våga också annars hittar man aldrig sin personliga stil. SIR kontaktade mig förra året om jag ville vara modell för deras kläder och då kontrade jag och frågade om jag fick vara med och designa åt dem. Så blev det! Vi utgick från deras modeller men la till nya detaljer samt tyger och färger.

Bakom SIR står syskonen Mats och Lena Ljungström som köpte tillbaka familjeföretaget och flyttade det till Båstad för några år sedan. Utvecklingen har de senaste åren varit mycket bra och företaget ser ljust på framtiden. Givetvis är satsningen tillsammans med Peter Jöback en av de större som genomförts och Mats Ljungström är väldigt nöjd.
– The New York Wardrobe, som kollektionen heter, har redan fått mycket uppmärksamhet såväl i media som ute i butikerna. Tillsammans med Peter har vi skapat en komplett smoking i blått, en fiskbensmönstrad smokingjacka, en grön dubbelknäppt kostym och slutligen en svart kostym med reflexband, för att synas i natten skrattar Mats.

Just nu är Peter Jöback ute på turné och givetvis är alla kläder han bär på scenen från den aktuella kollektionen. Det märks att Peter är nöjd med resultatet.
– Hela kollektionen är figursydd, det har varit viktigt för mig att passformen är tight, och alla kavajer är korta i kroppen. Jag har alltid gillat 60-tals looken på kavajer när de är lite kortare. Byxorna är åt det tightare hållet, låga i midjan med revärer, en snygg detalj som jag alltid älskat.

Foto: Leon Le