Vegetarisk wok med tofu

Vegetarisk_wok1

Ingredienser

125 g tofu
0.5 st röd chilifrukt
2 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
0.5 tsk ingefära, riven
1 st morot
1 dl frysta broccolibuketter
70 g haricots verts
70 g shiitake
2 tsk sojasås
några droppar sesamolja

Gör så här
Tärna tofun.
Dela chilin och skrapa ur fröna, vill du ha en het rätt lämnar du fröna kvar.
Värm 1 matsked rapsolja i en wok- eller stekpanna.
Tillsätt vitlöken, ingefäran och tofun och woka i cirka 3 minuter.
Ta upp tofun, tillsätt 1 matsked olja i stekpannan och lägg i morot i tunna stavar, broccoli, haricots verts, svamp samt chilin.
Woka i cirka 3 minuter till.
Lägg tillbaka tofun i pannan och tillsätt 1–2 teskedar sojasås och några droppar sesamolja.

Recept: Fredrik Paulún LCQF-kokbok
Bild: Frida Wismar