Lisa & Maria har en butik tillsammans

Allt började egentligen när Maria Cronqvist sökte en barnvakt till sin dotter. Barnvakten hittade hon och så även dennes mamma Lisa, som idag är såväl en god vän som kollega och affärspartner.

LisaMariaW1

– Vi var båda relativt nyinflyttade till Båstad, berättar Lisa Lindvall, och insåg att vi hade mycket gemensamt i vårt intresse för kläder och mode. Jag hade tidigare drivit en salong men var inte alls sugen på att göra det igen så då började vi prata om att starta en butik och på den vägen är det.

LisaMariaW2Butiken som blev resultatet av de båda väninnornas idéer är Köpmansgatan, som för någon månad sedan kunde fira att det var tre år sedan dörrarna slogs upp. Maria Cronqvist berättar att det tog ungefär ett år från att de började skissa upp sina planer tills att butiken var färdig.
– Vi fick besked om att vi kunde ta över den här lokalen i december 2009 och tre månader senare öppnade vi. Det blev nästan lite panik för att få fram ett sortiment för vi hade inte vågat göra några beställningar innan vi hade klart med lokalen, skrattar Maria.

Men självklart löste det sig och vid öppningen kunde båstadborna hitta ett bra sortiment av vårkläder och skor från märken som Malene Birger, Hunky Dory, Ash med flera. Varumärken som fortfarande delvis är stommen i sortimentet.
– Visst byter vi ut en del märken på resans gång men samtidigt försöker vi att inte hoppa för mycket, vi vill att våra kunder ska känna igen sig, menar Lisa.

Duon, som nu alltså gått in på sitt fjärde år som företagare, kan konstatera att butiken tagits emot bra av såväl lokalbefolkningen som turisterna och den stundande sommaren är de båda övertygade om kommer att bli fantastisk.
– Vi har öppet sju dagar i veckan, det har vi haft sedan vi öppnade, och det märks att våra kunder uppskattar det, avslutar Maria innan det är dags att ta hand om två nyanlända kunder.

Text: Joakim Ormsmarck
Foto: Julia S Ormsmarck