Värdiga vinnare

LindegrensW1
David och Lina Lindegren har vunnit bjärebornas kärlek och dessutom ett fint pris i form av Årets Entreprenörer.

”Genom ett långsiktigt arbete och ett nytänkande inom en traditionell bransch på Bjäre har man uppnått imponerande resultat. På naturens och djurens villkor har man visat ett ansvarstagande samt ökat kunskapen om matupplevelser, alltid med kvalitet och lokalt samarbete i centrum. Lindegrens är en förebild för Bjäres näringsliv och har en unik helhetssyn där alla blir till vinnare.”

Så löd motiveringen när Lindegrens, med ägarna Lina och David Lindegrens blev utsedda till årets entreprenörer och fick ta emot utmärkelsen från Erik Paulsson. En fin utmärkelse som knappast kunde hamnat hos ett mer välförtjänt entreprenörspar, även om Bjäreborna nog känner dem mer som Bjäre Rödkulla än som Lindegrens.
Lindegren-W2– Ja vi är medvetna om det, skrattar David. När vi öppnade vår butik och samtidigt nu börjar stycka här i anslutning till butiken samt startar med eget charkuteri tog vi beslutet att arbeta med namnet Lindegrens framöver. Bjäre Rödkulla är helt enkelt ett varumärke som står för det kött som vi själva producerar här på gården.

Det har hunnit gå fem år sedan paret startade Bjäre Rödkulla, efter att ha fallit totalt för det fantastiska köttet. Med Lindegrens kommer dock utbudet att breddas till såväl annat ekologiskt nötkött som lamm och inom kort även gris.
– Vi hinner själva utöka djurhållningen och vi vill inte gå upp till någon form av stordrift. Då är det bättre att vi köper in kött från gårdar som vi besökt och där vi kan stå för produkten, berättar Lina.

Den nya butiken är i stort sett färdig och inom kort även charkuteriet en trappa ner, som besökarna kan se genom ett fönster i golvet, och styckningen som kan beskåda genom ett stort fönster bakom kyldisken.
– Vi vill inte bara prata om en transparent verksamhet, menar Lina. Vi vill verkligen visa allt så att våra kunder vet vad det är de köper och äter.
Det är vår mission!

Bjäreliv gratulerar två landsbygdsentreprenörer som på ett föredömligt sätt har kombinerat tradition och historia med nytänkande.

Text: Joakim Ormsmarck
Bild: Bjäre Rödkulla och Joakim Ormsmarck