Hemmakänsla på nytt läge

I april är det ett år sedan Butik Hemmakänsla slog upp dörrarna mot Köpmansgatan. Sedan dess har man hunnit byta lokal en gång och sedan november hittar du butiken mitt på Köpmansgatan, där klädbutiken Hippus tidigare huserade.
– Det var ett riktigt lyft för oss att flytta hit, berättar Johan Thunman. Här har vi bra parkering och stora skyltfönster samtidigt som läget är riktigt bra.

Johan, som driver butiken tillsammans med föräldrarna, har bott i Båstad sedan 2011 och det är han som oftast möter kunderna. Familjen driver även en butik i Skutskär utanför Gävle och planer finns dessutom på en butik i Ängelholm. Utöver det räknar man med att ha webbhandeln klar innan sommaren.
– Vi satsar så mycket vi kan på svensk design och svensktillverkade varor, berättar Johan. Vi har inredning, textilier, porslin, belysning och mycket mer praktiskt och fint. Vi bygger även upp ett sortiment av kaffe och te i lösvikt och satsar där på att ha många ekologiska varianter.

Bland varumärkena märks många välkända som Gustavsbergs porslin, Almedahls produkter och Kahls kaffe och te. Allt som finns i butiken är noga utvalt för att hålla en hög nivå och passa butiken och dess kunder.
– Servicen är väldigt viktigt för oss och vi försöker erbjuda kunderna det där extra, alltifrån hemleverans, om du har svårt att få hem lampan du köpt, till att vi tar hem produkter som inte finns på lager inom några dagar. Även byten och liknande ska vara enkelt.

Målsättningen har varit att skapa en ombonad och inbjudande butik som känns lite som det var förr i tiden och på den punkten har man verkligen lyckats. Att det dessutom doftar ljuvligt från allt te gör känslan komplett.