Tant Grön bygger ut för fullt

I skrivande stund är Tant Grön stängt för ombyggnad och för att se vad det egentligen är som händer ute hos Nils och Anna-Karin bestämde vi oss för ett spontanbesök. På plats kunde vi konstatera att hela butiken var tömd och att en av innerväggarna redan hade fått stryka på foten.

– Den nuvarande butiken byggde vi 2005 så det har hunnit hända en del. Allt började med en liten gårdsbutik 1998. Den nuvarande butiken byggde vi 2005 så det har hunnit hända en del sedan dess, inleder Nils. Vi har redan byggt ut en gång och flyttat den bakre väggen och nu tar vi helt enkelt bort den helt för att göra plats för en lång kyldisk och en ny inredning i hela butiken, men ändå behålla Tant Grön-känslan.

Genom åren har butikens utbud hela tiden växt och nu fanns det inte längre några alternativ, för att kunna utöka ytterligare krävdes mer ytor. Anna-Karin berättar att de även kommer att ha kylar där kunderna själva kan ta varor. Här kommer fokus vara att arbeta ännu mer med det lokalproducerade fram över och då inte bara sommartid utan visa att det finns lokala varor hela året på Bjärehalvön. Hon berättar också att dom bygger ut med större kyldiskar för att erbjuda ett ännu större utbud av ost och bli Bjäres bästa ostbutik.
– Vi brinner för det som produceras i bygden och vill erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av lokal producerat som finns här året om. Nu när butiken blir större kommer vi att kunna satsa ännu mer på detta och det känns verkligen kul.

Under ombyggnaden är Tant Grön stängt men Elin & Arvid, den intilliggande klädbutiken, är öppet precis som vanligt. Nils berättar att ombyggnaden är noga planerad för att inte påverka den så viktiga julhandeln och den första november öppnar Tant Grön igen.
– Den officiella invigningen blir lördagen den femte november. Då bjuder vi alla kunder på en osttallrik och har en hel del bra erbjudande i butiken, avslutar Nils innan det är dags att gå loss med hammaren på resterna av väggen som ska bort.