Lammspett med halloumi, tomat och rotsakspytt

lammspett1

Ingredienser
300 g lammrostbiff, tärnad i 2 x 2 cm bitar
200 g halloumi, tärnad i 2 x 2 cm bitar
150 g lammkorv, tärnad i 2 x 2 cm bitar
16 sockerärter, trådarna borttagna
80 g soltorkade tomater, i mindre bitar
1 msk olja till pensling
½ tsk salt
2 msk koncentrerad apelsinjuice
+ 1 msk vatten

Rotsakspytt:
2 msk olivolja
1 msk hel kummin
250 g kålrot, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
350 g potatis, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
250 g majrova, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
50 g purjolök, strimlad
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Du behöver också:
4 träspett, blötlagda ca 1 tim

Gör så här
Varva kött, ost och korv på träspett med sockerärter och bitar av tomat. Pensla med olja.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs kummin.
Tillsätt rotfrukter, purjo och kryddor. Stek dem mjuka på svag värme.
Stek eller grilla spetten över medelstark värme, 2-3 minuter på var sida.
Pensla med juice och servera med rotsakspytt.

Foto: Leif Törnblom, Svenskt Kött