Grillad grissida och filé med ugnsbakad mandelpotatis och grön pesto

grissida1Ingredienser – 4 portioner
300 g färskt sidfläsk med svål, i 4 bitar, ca 3 cm tjock
300 g fläskfilé, skivad
salt och vitpeppar

Ugnsbakad mandelpotatis:
750 g små mandelpotatisar med skal
2 rödlökar, klyftade
4 kvistar färsk rosmarin,
4 kvistar färsk timjan
1 msk olivolja
flingsalt och grovmalen
svartpeppar
4 msk pesto

Gör så här
Värm ugnen till 200°.
Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med löken. Strö över rosmarin och timjan. Ringla över olja.
Stek i ugn ca 30 minuter. Vänd någon gång under tiden. Krydda med salt och peppar.
Snitta svålen på sidfläsket och krydda filén med salt och peppar.
Grilla fläsket ca 7 minuter per sida på grill eller i panna.
Grilla filéskivorna ca 2 minuter per sida.
Servera med pesto.