4 portioner
20 råa havskräftor
1 morot
1 solovitlök eller
2 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
1 st fänkål
2 schalottenlökar
olivolja
1 msk tomatpuré
1 färsk chili eller 2 tsk torkad chili
½ citron
2 dl hackad bladpersilja
Gör så här:
Bryt av huvudet från kräftkroppen.
Drag sedan av klorna från huvudet.
Hacka alla grönsaker fint.
Stek kräfthuvud och grönsaker i lite olivolja tillsammans med tomatpuré tills det får färg.
Häll över allt i en kastrull och tillsätt vatten så det täcker.
Koka tills hälften av vätskan återstår och sila av allt i en ny kastrull.
Koka återigen på svag värme tills hälften återstår och låt det svalna.
Smaka av med citronjuice.
Lägg i persiljan och använd kräftfonden som en dippsås.
Grilla kräftklorna och stjärtarna med skalet på i ca 3 minuter på varje sida.
Servera med ett gott bröd och en fräsch sallad.