Bjärekyckling på G. Swensons krog

G-Swensons

Förra årets Bjärekyckling-helg på G. Swensons krog var en stor succé med många nöjda gäster. Nu gör Bjärefågel och G. Swensons om favoriten i repris och den 3-5 juni är det dags. I år utökar vi antalet rätter från fem till sex, samtidigt som arrangemanget pågår tre dagar.

G. Swensons och Bjärefågels matkreatörer Alexander Falkheden och John Englund har tillsammans skapat menyn som tar fram hela det smakregister som finns i den långsamtväxande Bjärekycklingen.
–Vi kommer till exempel att servera Bjärekycklinglevermousse på kryddbröd med päronpuré smaksatt med rosmarin och friterad schalottenlök och rökt Bjärekyckling med stekt svamp, rödbetor, potatischips, ramslöksmajonnäs och tryffel, säger Alexander Falkheden. Per-Olof Ingemarsson och Martin Ingemarsson, ägare till Bjärefågel, kommer att vara på plats fredag och lördag för att avnjuta menyn och vara värdar för arrangemanget tillsammans med Jarl Toremalm.
– Det är stor skillnad på Bjärekyckling och annan kyckling och det visar G. Swensons i den meny som ska serveras säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel. Jarl Toremalm har tagit fasta på Bjärefågels koncept.
– Vi använder Bjärekyckling för kvalitetens skull och för företagets helhetstänk från uppfödning till innehåll. Jag känner Per-Olof och Martin sedan barnsben och deras kunskap och engagemang gör Bjärekyckling till ett ännu mer självklart val.

Både Jarl Toremalm och Per-Olof Ingemarsson ser fram emot årets Bjärekyckling-helg.
– I den här menyn så visar G. Swensons verkligen hur man kan framhäva alla de smaker som finns i en Bjärekyckling!, säger Per-Olof Ingemarsson.

Info: Femrättersmenyn kostar 595 kr och serveras klockan 18.00 den 3-5 juni.
Bokning kan göras på telefon 0431-36 45 90.

Bjärekyckling