4 stycken
Ingredienser
1 burk löksill (ca 250 g sillråvara) eller annan sill i klar lag
1 msk philadelphiaost
½ fänkål, finhackad
2 msk finskuren gräslök
rivet skal från 1/2 citron
vitpeppar
4 skivor kavring
1 liten burk grekisk yoghurt
4 msk laxrom eller annan rom
ev. dillkvist till garnering
Gör så här
Hacka sillen i mindre bitar. Lägg bitarna i hushållspapper och krama ur vätskan ordentligt.
Blanda sillhacket med fänkål, gräslök, citronskal och philadelphiaost. Smaka av med vitpeppar. Stansa ut fyra rundlar av brödet med stansmått eller passande glas. Forma sillblandningen till en puck genom att olja ett decilitermått och fylla det till hälften med sillblandningen. Vänd ut blandningen på en skärbräda och lyft över till den runda brödskivan. Toppa med yoghurt, laxrom och en dillkvist.