Företagsbesöket: Båstad Dekor & Skylt

dekor1

Ett och ett halvt år har gått sedan Carl Munther köpte BRK Bild och Båstad Dekor & Skylt såg dagens ljus. Efter att ha drivit en marknadskommunikativ byrå sedan 1997 såg Carl behovet av ett lokalt multitryckeri i Båstad och på den vägen är det. Idag erbjuder han tryck på i stort sett allt du kan tänka dig.

Vi träffas i lokalerna på Hallandsvägen. Innanför entrédörren står lådor med leveranser som ska ut till beställare. Flyers, visitkort, en vepa och lite längre bort står en skylt lutad mot en vägg. En bit in i lokalen står Carl och vid en stor printer och skriver ut dekaler som ska monteras på en bil senare på eftermiddagen.

Carl, vad kan ni inte trycka på?
– I princip kan vi trycka på allt, skrattar Carl. Plast, metall, trä, glas, textil och så vidare. Just nu håller vi på att utvecklas väldigt mycket på textiltryck där vi inom kort får hem helt ny utrustning som ger oss möjligheten att producera högkvalitativa tryck från enstaka tryck. Vi kommer att kunna skriva ut bilder, texter eller vad du önskar direkt på din tröja, jacka eller varför inte ett badlakan?

Hur lokala är ni med er tillverkning?
– Vårt mål är att vara så lokala det går i allt vi gör. Man skulle kunna säga att 90 procent av allt vi levererar produceras på plats här i Båstad. Sedan produceras resten regionalt och vi har även ett tryckeri inom familjen där vi kan ta in större trycksaker och upplagor.

Du kallar dig multitryckeri, vad betyder det?
– Eftersom vi även arbetar med skyltar, bildekor och liknande är vi inget vanligt tryckeri. Samtidigt kan vi erbjuda i princip allt inom tryck, inklusive kläder, bilar, vepor och så vidare. Den gemensamma nämnaren är ju att vi trycker på allt, då sammanfattar multitryckeri det ganska bra!

Hur ser era kunder ut idag?
– Till största del är det kontorsföretag och föreningar just nu, men det varierar beroende på årstid. Visst har vi en hel del butiker också men det är inte i lika stor utsträckning. Vi jobbar med alltifrån små enmansföretagare till multinationella företag. Just nu gör vi VM-kläderna till svenska landslaget i padel, det är lite kul!

Vad är er styrka på en tuff marknad?
– Vi kan erbjuda allt som behövs för en kampanj. Allt från skyltar och bilar till kläder, flyers och så vidare. En leverantör på helheten! Vi är helt ensamma med den bredden på den lokala marknaden.

Hur ser framtiden ut?
– Vi kommer att fortsätta att utveckla vår maskinpark och kompetens löpande. Nu närmast är det som sagt textilbiten som vi kommer att arbeta mycket med att blir bäst på. Vi utbildar oss hela tiden för att alltid vara uppdaterade på det senaste och alltid kunna erbjuda nya sätt att kommunicera.