Handelsbanken fortsätter att ta hand om kunderna

shb1

Ett år har gått sedan Bjäreliv senast var på besök på Handelsbanken. Då var anledningen att kontoret precis genomfört en större ombyggnad och satsning på sina lokaler. När vi nu återvänder är vi givetvis lite nyfikna på om satsningen gett resultat och hur kunderna reagerar.

– Ett år går snabbt men det är kanske inte så konstigt när man har roligt, inleder Lars-Olof Ottosson.
– Vi fick väldigt bra respons på vår ombyggnad där vårt syfte egentligen var att kunden skulle bli mer sedd och det känns som att vi lyckats med det målet.

Hur har året varit?
– Det har varit ett bra år för Handelsbanken, både i landet och här i Båstad. Vi har fått ett hundratal nya aktiva kunder på det lokala planet samtidigt som vi upplever att våra befintliga kunder trivs med oss och vårt sätt att arbeta.

Vad skulle du säga är er största styrka?
– Handelsbanken är av tradition en stark affärsbank men genom åren har vi utvecklats allt mer mot privatmarknaden. Idag är vi väldigt stora på bolån och placeringar, där vi kan erbjuda mycket bra alternativ och kunnig personal.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att köpa en bostad?
– Om det är den första bostaden tycker jag absolut att man ska börja med ett förutsättningslöst möte hos oss här på banken. Tillsammans går vi igenom möjligheterna och vilka alternativ som finns och vi är bra på att hitta lösningar. Ett sådant möte är bra att ta redan när tankarna på ett bostadsköp kommer, så att man i god tid kan planera och skapa en relation med oss på banken.

Har ni mycket förstagångsköpare idag?
– Vi arbetar mycket med alla delar av bostadsköpen skulle jag vilja säga, unga människor som ska köpa sitt första hus, äldre som ska flytta till mindre och de som säljer och vill placera sina pengar. Mycket av vår verksamhet kretsar kring just bostadsaffären faktiskt.

Vad är det bästa med att arbeta i Båstad?
– Båstad är en liten by med ett fantastiskt näringsliv. Här finns företag i alla storlekar och en entreprenörsanda där vi som bank får en viktig roll för att vara med och förverkliga visioner och idéer för båda företag och privatpersoner.