Två män fikar tillsammans

tvaman1

Egentligen letade de efter ett gemensamt kontor. Kristoffer Thuresson och Johan Bussler driver båda egna företag och nu ville de ha någonstans att arbeta. När det italienska caféets lokal på Köpmansgatan blev ledig kom tanken upp. Varför inte kombinera kontoret med ett café? Och kanske en butik?

Det har bara gått en vecka sedan öppningen, när Bjäreliv hälsar på. Lokalen, som är helt nyrenoverad, välkomnar med tända ljus och ljuvliga dofter av nybakade bullar och kaffe. Kristoffer och Johan sitter en halvtrappa upp och jobbar för fullt.
– Vår tanke är att kombinera vårt kontor med ett café. Vi är ändå på plats, då kan vi lika bra erbjuda fika, lunch och dricka, menar Johan. Det behövs fler caféer i Båstad och nu kan vi ge något tillbaka till vår hemby.

Två Män, som caféet döpts till, har öppet alla dagar i veckan och publiken är blandad. Såväl spa-gäster från Skansen som pensionärer och skolungdomar har hittat hit och just mixen av människor är viktig tycker duon.
– Vi gillar tanken att detta ska vara ett ställe för alla, det ska inte vara så komplicerat utan här kan alla känna sig hemma, menar Kristoffer.
För den som är på språng går det bra att ta med kaffet som take-away-kaffe.

Förutom kontor och café är tanken även att det ska finnas inredningsdetaljer att köpa, eftersom både Johan och Kristoffer har intresse för färg och form är det ytterligare en pusselbit i konceptet.
– Vi kommer att köra lite pop-up-butiker och andra former av event också, berättar Johan. Vi har en lokal som vi vill fylla med innehåll, så vi är öppna för det mesta.