Skönsjungande Carolina

carolina1

Sedan 2006 har hon levt på sin musik. Men Carolina Söderman är, trots sina framgångar, trogen sitt Bjäre och bor fortfarande kvar i lilla Rammsjö. Just nu är hon mer aktuell än någonsin inför konserten ”Jul på museet” som går av stapeln på Birgit Nilsson Museum i Svenstad 6-7 december.

Har du alltid velat arbeta med musiken?
– Jag tror inte att jag egentligen valt musiken, utan musiken valde mig. Jag hade en talang och när jag sedan började utöva den som ung så förfinades den allt mer. Det är fantastiskt att kunna leva på det man tycker allra mest om.

Vad är det bästa med att bo och arbeta på Bjäre?
– Vi har nära till allt och samtidigt världens bästa plats att leva på. Jag jobbar huvudsakligen i södra Sverige, Skåne, Halland och Småland så för mig passar det perfekt. Bjäre är hemma för mig och så kommer det att förbli.

Hur skulle du vilja beskriva din musik?
– Jag låter som jag gör och jag tolkar musiken som jag gör. Min passion ligger i att göra sångerna på mitt sätt och att få ut det bästa av mig själv och musiken. Inget av mina jobb är det andra likt, det kan vara i studio, på konserter, begravningar eller bröllop.

Kan du sjunga allt?
– Egentligen kan jag tolka allt men jag har ingen klassisk skolning så arior avstår jag från, men annars går det mesta att göra med ett piano och en röst. Om man som kund och lyssnare är öppen för musik kan jag ta i princip vad som helst och göra min tolkning av.

Vad kan vi förvänta oss av Jul på museet då?
– Bakgrunden är att jag var på museet för två år sedan och kände direkt att här ska jag ha en konsert. I våras hade jag så ett möte med Gitte och Ingela där jag lite blygt framförde min önskan och de var på direkt! Jag är som sagt ingen helklassisk sångerska men de som hört mig vet vad de kan förvänta sig. Det blir låtar som man känner igen men i en delvis ny kostym. Jag ser fram emot en härlig helg som är elegant, stilfull och med en go känsla när man går hem. Vi kallar konserten ängeln i rummet, det kan kanske vara en liten fingervisning…