Paulins Trädgård växer fram

Paulins-Trädgård1

Förmodligen har du hört talas om Paulins brygga? Namnet kommer från skepparen Paulin Petterson som valde att bosätta sig här nere vid stranden, när han, efter 35 år till sjöss, landsteg för gott i slutet av 1800-talet. Idag lever hans namn kvar såväl i bryggan som i udden och gatan med samma namn. Och nu även i Brf Paulins Trädgård som nu växer fram i den fastighet som fram tills nyligen ägts av Praktikertjänst.

Fastigheten ligger på en gammal äppelodling, med utsikt över Laholmsbukten. I ett lugnt område i Båstads västra del, med naturen in på husknuten och närhet till Båstads utbud av aktiviteter, shopping och restauranger. Fastigheten består av en äldre byggnad och en som byggdes för ett fyrtiotal år sedan, med den klassiska Skånelängan som förlaga. På innergården finns idag en stor gemensam samlingsplats med uppvärmd pool tillsammans med stora grönytor.
– Det jag slogs av när jag besökte fastigheten första gången var dess fantastiska läge på sluttningen och den enastående utsikten över Laholmsbukten. Placeringen av husen mitt i en äppelodling med närheten till både skog och hav var oslagbar. Husens karaktär stämde väl in med miljön i område, berättar arkitekt Josefin Klein, Sweco Architects AB.

Totalt skapas det tio stycken nya lägenheter i de tre olika huskropparna, alla är moderna och ljusa boenden med storlekar från 40 till 120 kvadratmeter. Försäljningen sköts av Nadjafi Krtistensen Fastighetsförmedling och Djavad Kristensen ser fram emot projektet:
– Det är ett unikt projekt med ett läge som slår det mesta, här är närhet till såväl natur som nöjesliv och stora möjligheter att själva vara med och styra sitt boende, några av lägenheterna kan man köpa i befintligt skicka, några ska renoveras och två stycken är helt nya, berättar Djavad.

Fem av lägenheterna är 1,5 plans och fem är enplans, alla med egen, rymlig uteplats och havsutsikt. Men en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, i de flesta lägenheterna, fokuseras det på de sociala ytorna där gemenskap blir det centrala. Köken är utrustade med Siemens energisnåla vitvaror och inredning från Marbodal. Badrummen har interiörer från Svedbergs. Återigen är produktvalet baserat på att skapa ett hållbara och enkelt boende.
– Den stora innergården med gemensam pool ger möjlighet att träffa andra boende för en stunds gemensam avkoppling när det passar dig, menar Djavad.

Utöver de faktiska fastigheterna läggs mycket kraft på att skapa en attraktiv och tilltalande miljö på den stora tomten, landskapsarkitekt, Maria Arborgh, Sweco, berättar:
– Fastigheten befinner sig mitt i en äppelodling, med havet, skogen och ängar som närmsta grannar. Min utgångspunkt var att skapa en utemiljö präglad av det omgivande landskapet och att skapa en plats där gemenskap och avskildhet låg nära varandra. För mig var det viktigt att den omkringliggande naturen uppfattas som tillgänglig för de boende och skapade därför den gemensamma trädgården som en naturlig förlängning av den. Denna gemensamma del finns runt om hela fastigheten och är allas. Den bjuder in till samvaro utanför den privata trädgården med olika rum för olika aktiviteter och möten.

Fram till försäljningsstarten i vår kommer man nu att ta in intresseanmälningar och upprätta bokningsavtal där de som anmäler sig har förtur i projektet. Redan nu kan Djavad och hans kollegor se att intresset är stort för ett nytt privat boende i Båstad.