Ny nattklubb vid Lyckantorget

Poco Loco, Titanic och Pacific är bara några av nattklubbarna som huserat i den numera smått legendariska lokalen under Systembolaget, vid Lyckantorget. Som Fredrik Olofson säger när Bjäreliv träffar honom över en kopp kaffe så är detta idag den sista nattklubbslokalen som finns kvar i byn. Och nu är det dags för ett nytt koncept att se dagens ljus.

– I början av juni öppnar vi upp en ny nattklubb, berättar Fredrik. Namnet är inte spikat ännu men målet är att täcka upp det hål som Madison lämnar efter sig. Vi kommer att köra olika klubbar från sexton år och uppåt. På sommaren givetvis men även regelbundet under hela året.

Bakom satsningen står Huset viud Stranden AB, som driver Pepe´s Bodega, samt Fredrik Strebel, Mattias Nilsson och Fredrik Olofson. Alla med många år i branschen och med stora ambitioner för den nya klubben.
– Vi kommer att satsa stort och även skapa en musikscen med plats för drygt 400 personer i publiken, berättar Fredrik. Just nu pågår arbetet med inredningen där vi arbetar med att hitta en bra balans mellan betongen utanför och en ombonad känsla innanför dörrarna.

För någon veckas sedan var gruppen i Berlin för en inspirationsresa, mycket för att hitta just känslan mellan betongen och klubben. Tanken är att arbeta med utemiljön och skapa en installation som förskönar, förmodligen med mycket belysning.
– Det är en anrik lokal vi tar över, skrattar Fredrik. Här har passerat klubbar som Rockefeller, Pacific, Titanic och många fler. Nu blir det något helt nytt och det ska blir riktigt kul. Detta är något som behövs i Båstad och för oss känns det viktigt att dra vårt strå till stacken.