Mera blommor & inredning i Förslöv

Mitt i Förslöv, i ett hus från senare delen av 1800-talet, hittar du den nyöppnade blomsterbutiken Den lilla Klorofyllfabriken. En mysig liten butik fylld med blommor, arrangemang och speciellt utvalda inredningsdetaljer. Det var längtan tillbaka till byn som avgjorde när Ingela Starck valde att slå upp portarna till sin blomsterbutik, mer taggad än någonsin.

– Jag vet inte hur många gånger jag sagt att jag aldrig mer skulle jobba med blommor men nu står jag här. Och det känns fantastiskt roligt, berättar Ingela med ett stort leende på läpparna. Det märks att hon trivs.

Butiken är mysigt inredd med en stil där gammalt möter nytt. Vart du än tittar står fina inredningsdetaljer uppställda bredvid gröna växter och färgsprakande blommor. Allt noga utplacerat. Det syns att Ingela kan sin sak och lägger ner tid på att fixa det där lilla extra.
– Jag vill erbjuda unika produkter. Jag vill att kunderna ska känna att buketten verkligen är från dem, lite mer personlig. Även om en kund köper en bukett för en liten peng så ska den vara speciell.

I Den lilla Klorofyllfabriken massproduceras inget. Varje arrangemang görs med stor kreativitet och lyhördhet för vad kunden vill ha. Förutom att finnas till hands i butiken samarbetar Ingela bland annat med Norrviken i Båstad där hon gör många av bröllopsutsmyckningarna.

Sedan butiken öppnade har det gått i ett och så ser det ut att fortsätta. Planerar du bröllop, begravning eller bara vill köpa en bukett till någon nära? Tveka inte att svänga inom Ingela och låt dig inspireras!

Text: Jenica Paulsson Foto: Jenica Paulsson & Den Lilla Klorofyllfabriken