Ett nytt år med Bjäreliv

Det är söndag morgon. Klockan är egentligen alldeles för lite men det finns mycket att göra, såväl för mig som för vår fyraåring, som just nu leker sjukhus under bordet. Vilken fantastisk energi. För egen del krävs det en hel del kaffe för att vakna till liv men sakta men säkert börjar jag bli människa.

Idag ska årets första nummer av Bjäreliv bli klart. Efter två månaders vinterledighet tar det lite tid att starta upp maskineriet men det känns verkligen bra att vara igång igen. Även om vi långt ifrån varit helt lediga, det finns alltid mycket att göra som småföretagare, så har vi inte haft några utgivningar sedan mitten av december men nu äntligen är det dags att kicka igång det nya året på allvar.

Vi kommer inte att göra några stora förändringar inför det här året. Att förändra bara för förändrandets skull känns lite onödigt. Men det har blivit några nya inslag i tidningen, till exempel panelen som du hittar i slutet av tidningen där bjärebor varje nummer får ta ställning till aktuella frågor. Vi kommer även att arbeta mer med teman i år och årets första är Träning & Hälsa, som du kan läsa lite extra mycket om längre fram i detta nummer.

Det händer mycket på Bjärehalvön nu. Vi är en sommarbygd och just nu pågår uppladdningen för fullt inför den stundande högsäsongen. Det är bara en och en halv månad till påsk och sedan går det snabbt. Men vad kan vi förvänta oss av sommaren 2014? För egen del är jag helt övertygad om att det kommer att bli en fantastisk sommar för såväl alla oss som bor här som för näringsidkarna. Serena kommer tillbaka i sommar. Tack! Det är egentligen ganska galet hur en enda person kan påverka så mycket men vi såg det förra året och vi kommer att se det i år igen. Tennisen är viktig för Båstad och damveckans utveckling är väldigt spännande. Det känns som att det kommer att bli ett strå vassare i år till och med.

Jag skulle vilja avsluta med att lyfta fram våra annonsörer. Har du som läsare tänkt på att det är tack vare dessa företagare som du varje månad får en tidning hem i brevlådan, helt gratis. Vi är verkligen tacksamma för det förtroende alla dessa lokala näringsidkare ger oss genom att välja oss som en av sina kanaler i marknadsföringen. Ett stort tack till Er alla.

joakim-nyVår filosofi är att bra annonsering kräver bra mediemiljö. Vi lever i en tid där vi hela tiden matas med olika former av reklam, dag ut och dag in. För att marknadsföring ska fungera är vi övertygade om att den måste vara en del av något mer. I vårt fall en tidning som faktiskt är läsvärd och intressant. Att bara fylla sidor med annonser kommer aldrig att vara något för oss. Har du som läsare förslag och idéer på hur vi kan göra Bjäreliv ännu bättre? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi gör tidningen för Er och vi är hela tiden öppna för de idéer som vi får från våra läsare!

Ta hand om varandra!

Joakim Ormsmarck
Redaktör